Die Szene _ TNG - SoftHeldgm2

"Und weil ich dir so dankbar bin..."
godlikebot

Demo or Die

Seit meiner Zeit mit dem C64 war ich von Demos und Intros fasziniert. Bei diesen Programmen geht es darum zu demonstrieren, was mit der Maschine alles möglich ist. Das zu tun, was noch keiner getan.

Nach verschiedenen Versuchen habe ich mich vor einiger Zeit auf 4k Intros spezialisiert und bastele auch zur Zeit weiter an der Fortsetzung der CMath Reihe. Dort ist übrigens die wichtigste Zeile im Quellcode: #include <cmath>. (Wer das versteht, kann vermutlich C++ programmieren...)

Die Demoszene, das steht bei mir als aller Erstes für Leute, die versuchen, kreativ mit dem Computer umzugehen. Egal ob es sich nun um Musiker, Grafiker oder auch, wie in meinem Fall, um Programmierer handelt. Tatsächlich kann programmieren ein ähnliche interessanter Prozess wie Komponieren oder Zeichnen sein, auch wenn dies dem üblichen "Nichtprogrammierer" zumeist verschlossen bleibt.

Die Szene - Links

Erklärung Demoszene (Wikipedia)
pouet.net - viele Demos inklusive Bewertung
scene.org - grosses Demoarchiv

Evoke - Demoparty
Breakpoint - Demoparty

Demos/ Intros, die man gesehen haben sollte

PC - Demos

1995
195/95
Above
aether
Animal Attraction
Beyond the walls of Eryx
deities
Die Ewigkeit Schmerzt
Fair play to the queen
Final Audition
fr-025: the.popular.demo
fr-041: debris
fr-049: of spirits taken
Iconoclast
ISo9241
Lifeforce
Live evil
Media Error
Noumenon
route 1066
STS-02: Electric Kool-Aid
STS-04: instant zen
STS-05: Royal Temple Ball
Sweet Home Under Synthetic Clouds
tactical battle loop
Track One
VARIFORM
we cell

PC - 64k

195/95/256
A Place Called Universe
Aesterozoa
Beyond
Binary Flow
bugtro
Chaos Theory
Che Guevara
Dead Ringer
Fiat Homo
fr-019: poemtoahorse
fr-08: .the .product
Frameskool
heaven seven
Kings of the Playground
Meet The Family
Paradise
please the cookie thing
Project Genesis
Squish
The Prophecy - Project Nemesis
Zoom 3

PC - 4k

anorgatronikum
Borg
Candystall
chorrera
evoke spacerace
Fallty
Galiwm
Glitterati
gracchus
hi freaks
Industrial Light and Magic
Micropolis
Mojo Dreams
panoptriptikum
Parsec
polarfield
polystreptikum
Quantum Chaos
raptor
San Angeles Observation
sprite-o-mat
stiletto
stoerfall ost
synchroplastikum

Commodore Amiga

ARTE
Desert Dream
fake elektronik lightshow
Finnmark (4k)
Hardwired)
Kilofix
lapsuus
Little Nell
lux aeterna luceat eis
Nexus-7
Noxie (4k)
Ocean Machine
Planet Loonies (4k)
Silkcut
Smoke Bomb
Starstruck
State of the Art

Commodore 64

+H2K
Artefacts (4k)
Boogie Factor
Borderline
Cycle
Desert Dream
Deus Ex Machina
Error 23
hello:FRIEND
Mathematica
Natural Wonders
Non Plus Ultra
One-Der
Royal Arte
Second Reality 64
The Throckmorton Device
Trans*Form
Unicorn

Diverses

Aura for Laura (PS2)
Bloody Memories (Xbox 360)
Cellulose (Brother Drucker)
core (Atari VCS)
Derealization (Atari Falcon 030)
evoid droid (Xbox 360)
Five Finger Discount (GBA)
f07 - The Function 2007 Invitation (Xbox 360)
i'am the seed (ZX Spectrum)
kkolor (ZX Spectrum)
Matt Current (GBA)
Newton never did this, BITCH (GBA)
old skool invitro maker (ZX Specktrum)
SHizZLE (PokeMon Mini)
Suicide Barbie (PSP)
Your song is quiet (ZX Spectrum)

Kommentar hinzufügen:

Name:

Text:

Die letzten Kommentare:

VeinOi:

A round of applause for your blog post.Much thanks again. Fantastic.

UGG Cold Weather Butte 5521 Homm:

ada keinginanku.Tapi siapalah aku."Mama!"Lea tersenyum Azalia sudah berlari ke arahnya Mendepakan tangan minta didukung Dengan perasaan rindu Lea menyambutnya Ya dia terlalu rindu dengan anak itu"Dah sihat tak ni Kakak dengar Lia demam""Mama dah datang sini Lia dah sihat"Lea tersenyum Sempat meletakkan belakang jarinya ke dahi Azalia Masih panas namun demamnya sudah kebah "Lea."Lea menghala ke arah suara lemah yang memanggilnya Puan Adiba sudah duduk bersandar ke katil tatkala melihat Lea sampai Sambil mendukung Azalia Lea duduk di kerusi sebelah katil ibu angkatnya itu"Umi dah sihat" Lea manyapa sambil menyalam tangan Puan Adiba"Umi rindukan Lea." tubuh Lea ditarik masuk ke dakapannya Puan Adiba menangis Dia terlalu rindukan Lea Sudah terjangkit dengan naluri yang dimiliki Azalia Dia semakin tidak boleh berpisah dengan gadis ituLea yang berada dalam pelukan kemas Puan Adiba hanya mampu berdiam diri Rasa bersalah mula menguasai diri"Lea minta maaf Umi sakit mesti sebab Lea." segera memohon maaf Dia tahu Puan Adiba mesti berfikir terlalu banyak tentangnya berikutan lamaran tempoh hari"Apa Lea merepek ni Umi makan benda terlarang Sebab tu darah umi naik Dah jangan nangis" Pujuk Puan Adiba Kepala Lea yang berbalut tudung diusap-usap"Kenapa mama nangis" Azalia yang berada di pangkuan Lea menyoal bingung"Assalamualaikum Umi. umi tak apa-apa"Lea segera melepaskan pelukan Air matanya dilap dengan cepat"Waalaikumsalam Hah yang ni lagi sorang Siapa pulak yang bagitau An yang umi sakit Mesti kerja Fariz kan" Lea memandang Puan Adiba yang mula geram Kemudian mengalihkan pandangan pada Farhan yang datang ke arah katil Tangan uminya disalam sebelum melabuhkan punggung ke birai katil sebelah kiri"Lia yang bagi tau kat Papa masa papa called petang tadi" Tiba-tiba Azalia menyampuk Puan Adiba memandang cucunya Tidak boleh berbuat apa-apa"Kenapa umi tak bagitau An Nasib baik An called Lia petang tadi"Lea memandang Farhan Lelaki itu berwajah serius Muka sebeginilah yang Lea kenal Dulu semasa di sekolah Farhan memang bermuka ketat Tidak reti mahu tersenyum atau menyapa orang"Sebab nilah umi tak nak bagitau Umi tak nak An balik ambil cuti Minggu depankan An dah cuti Apasal cuti awal lagi ni""Bulan depan An ada seminar So An boleh apply cuti untuk minggu ni Yang penting sekarang kesihatan umi Dengar je umi masuk wad An terus booking ticket Nasib baik ada Kalau tak terpaksa esok pagi baru boleh sampai""An dengar cakap umi Umi tak apa-apa Umi dah boleh balik cuma Fahmi tak bagi umi balik" Puan Adiba cuba untuk meyakinkan anaknya supaya tidak bimbang"Umi dah masuk wad dua hari Kenapa tak ada sorang pun call bagitau An"Lea masih memandang pada wajah Farhan Lelaki itu nampak terlalu risau"Umi tak apa-apalah""Umi tak sayang An kan""Apa cakap macam ni An anak umi Umi sayang sangat" Puan Adiba sebak Melihat anak mata Farhan dia kalah dengan emosinya Farhan terus ditarik dalam pelukannya Dia terlalu sayang anak ituLea cuma memerhati Pertama kali melihat Farhan beremosi sebegini Tidak disangka"An." Puan Adiba memanggilFarhan melepaskan pelukan Memandang tepat pada wajah uminya "An kahwin dengan Lea ya"Besar mata Lea mendengar permintaan itu Dipandang segera wajah Farhan yang terperanjat Farhan senyap tidak mengeluarkan sebarang perkataan dari mulutnya"An." Puan Adiba meraih jemari Farhan "Umi nak Lea masuk dalam keluarga kita Bila umi sakit Lea boleh tolong jagakan Azalia Lea boleh tengok-tengokkan semua ahli keluarga kita Lea boleh jaga An"Farhan memandang wajah Lea Gadis itu memandangnya diam seribu bahasa Mungkin terkejut tatkala mendengar permintaan uminya di saat genting seperti ini Sama seperti sebuah drama dalam tv Cuma kali ini mereka adalah pelakonnya"Lea umi tahu Lea cuba jauhkan diri dari umi dan keluarga umi sejak umi datang merisik hari tu Tapi percayalah umi ikhlas mahu Lea menjadi menantu umi Sebelum umi menutup mata umi nak Lea selalu ada untuk umi sekeluarga Umi minta maaf jika permintaan umi terlalu mendadak Umi tahu Lea masih belum habis belajar Tapi umi takut umi tak sempat.""Umi." Farhan bersuara Tidak sanggup mahu mendengar lagi"U

Spain Maillots:

ok kalau saya jawab boleh awak duduk kat tempat awak balik tak?""Pada saya awak cantik?? sesautu yang amat sukar untuk diluahkan. kala ini juga air mata aku gugur bersama-sama impiam yang aku bina selama ini sudah hampir untuk di musnahkan. ". memang takkan dapat lah.? Akmal memperli tanpa sedikit pun memandangku Lantas aku membuka pintu kereta dan bersandar di pintu sebelahnya" Awak merajuk ke " Aku bertanya sambil meninjau bangunan di hadapanku Entah mengapa Akmal memberhentikan keretanya di sini Betul-betul di kawasan sebuah universiti Kawasan di sini agak lenggang Namun tidak sempat pula aku melihat nama universiti ini ketika di pintu masuk tadi Mungkin kerana sibuk termenung memikirkan perangai Akmal" Awak.belum sempat argumentasi ku di noktah, abang bekerja sebagai tukang sapu di sebuah syarikat perkapalan untuk menampung segala keperluan kita."Okey,Sexynya! mengecat dan sebagainya untuk menerima tamu baru dalam rumah itu, along,""Eh," rajuk Afi." "Hmm. kau nak join aku clubbing tak" Lama Elia memikir Dia tak pernah menjejakkan kaki ke sana Seketika kemudian dia terdengar deraian kaca pecah "You yang punca masalah Kalau bukan sebab you ada perempuan lain family kita takkan jadik macam ni la" jerit mama Elia "Kenapa you selalu salahkan I Kenapa you tak belek diri you sendiri Salah you jugak Kalau you reti jaga makan pakai I I takkan carik lain Ni tak hari-hari dengan persatuan you tu I fade up dengan you" papa Elia pula bersuara Elia hanya mendengar Hatinya pilu Air matanya meleleh Macam mana dia nak fokus pada pelajaran kalau hari-hari dia diganggu bunyi bising dari ibu bapanya "Tiq kau pick up aku" Putus Elia Dia muak Muak dengan kehidupannya Kaya macam mana pun apa erti kehidupan tanpa kasih sayang***ELIA menuruni anak tangga dengan laju Kelihatan papanya sedang memegang dahi Dia hanya merenung wajah tua itu "Pa El nak keluar kejap" Kata Elia "Pergi mana" "Study group" Jawab Elia selamba Papanya memerhatikan pakaiannya "Jangan balik lewat-lewat" Pesan papanya ??Papa dengan mama balik lewat hari-hari takpe pulak?? desis hati kecil Elia Dia terus meninggalkan rumahnya Atiqah sudahpun menunggu di dalam kereta "Kereta siapa yang kau kebas" soal Elia "Boyfriend mama aku" Jawab Atiqah Elia terkedu Atiqah sedikit pun tak terkilan dengan perlakuan ibu bapanya "Kau jangan pelik la aku pun dah muak dengan perangai daddy aku Bawak balik perempuan pregnant tu aku dah biasa la" Kereta Atiqah terus meluncur laju membelah malam yang dingin Elia hanya diam "By the way sayang Please la tukar baju kau Takde baju lain ke" soal Atiqah Elia memandang dirinya Seluar jeans bluose putih high heels putih dah cukup cantik kan "Kenapa dengan pakaian aku Okey apa" Sangkal Elia "Babe kita nak clubbing Bukan nak pergi party hari jadik Kat belakang tu ada pakaian Aku bawak untuk kau Tu aku punya tapi lepas guna pulangkan balik" Elia mencapai beg kertas di belakang seatnya Dia mengeluarkan sehelai skirt paras paha berwarna hitam kilat "You want me to wear this" soal Elia tak percaya "Hidup cuma sekali sayang Enjoy at least once Tak salah kalau nak cuba kan" Atiqah menghadiahkan senyuman yang tak dapat ditafsirkan***Selesai menukar pakaiannya Elia keluar dari bilik air Dia agak janggal apabila tiga per empat dari pahanya terdedah Tambahan dia tak pernah seumur hidup memakai tube "Tiq aku malu la" kata Elia "Kau nak malu apa You look gorgeous la" "Tapi terlalu." "Singkat Or seksi Babe Dalam club ni yang pakai jarang sampai nampak semua pun ada tau" "Tapi aku tak biasa" "Dah Jangan banyak mulut Ikut aku" Atiqah menarik lengan Elia keluar dari bilik air menuju ke rakan-rakannya yang lain Mata nakal yang lain sempat mengerling tubuh Elia "Az kau kenal kan Elia" Atiqah menolah tubuh Elia dekat dengan Azri Azri tersenyum sambil mengangguk "Elia budak sains satu kan" Azri menghulurkan tangannya kepada Elia Elia yang masih cuba menutup tubuhnya teragak-agak untuk menyambut salam itu "Azri Sains tiga" Sambung Azri Elia hanya mengangguk Dia tak menyambut huluran salam itu "Auch Ada orang kena reject awal-awal la" Suara nakal lain mula berbunyi "Tak pernah

Hollister Camisetas Mujer Manga :

"Melur," Ucap Shahrul sambil matanya tak lepas memandang wajah Delima yang khusyuk menghadap buku di atas meja. Oleh sebab itu, macam mana pula? Huhuhu?? Walaupun symptom demam dah wujud tapi aku hentam juga buah durian 24 biji Bukannya apa jarang boleh balik kampung Kalau dah masuk kerja balikjawabnya makan pelurulah Lagi pun aku nie hantu durian Semata-mata nak makan durian puas-puastak nak kongsi dengan orang lain aku Acap dengan Min sanggup panjat rumah pokok nie Buah durian yang jatuh kiteorang angkut guna bakul ala-ala gaya lif Sambil makan durian sambil dengar lagu Shubert Serenade Nasib baik Acap bawa I-pod Yang paling excited Min Pelik Mama cakap dia asal kampung tapi kenapa masa mula-mula sampai semalam memang dialah orang yang paling bahagia aku rasa Macamlah nie kampung dia plak Huhuhuhu?. Dalam perjalanan pulang tiba-tiba Acap berhenti Dia berpaling ke belakang seolah-olah ada sesuatu yang merungsingkan " Jauh tak kalau Acap patah balik dekat pondok tadi"tanya Acap tiba-tiba " Jauh juga Kenapa Acap" soal Fisz Dia memerhatikan kea rah yang sama dengan Acap " I-pod Tertinggal" terang Acap Mukanya yang ceria seperti clown sudah berubah sedih cam kucing tak jadi beranak Siapa tak sayang I-pod Lagi pun Acap dapat I-pos tue dari papa dengan mama sempena dapat tempat pertama dalam kelas Lepas dapat I-pod tue terus tak dapat nombor satu untuk tahun lain Mungkin Allah tak nak bagi dia tamak Minta macam-macam " Macam nie Acap dengan Angah balik dulu Nanti Kak Min pergi ambil I-pod Acap" kaki Min terus mengatur langkah kembali ke rumah pokok tadi Berlari Fisz dan Acap hanya diam memerhatikan langkah Min sehingga dia mula menghilang bayang Langit yang mulanya cerah bertukar mendung " Acap tengok ramalan kaji cuaca tak semalamdalam berita"soal Fisz " Tak Masa ramalan tue terus Acap switch channel" jawab Acap " Acap balik dulu Nanti Angah menyusul Angah takut hujan Kesian Min kena balik sorang" terang Fisz sebelum mengejar Min yang sudah jauh meninggalkannya " So" Acap masih tidak mengerti " Angah tak nak dia ?hilang?" laung Fisz sambil tersenyum dengan penuh keyakinan Maybe this is the right time " Hilang Kak Min tue bukan kabus nak hilang bila kena hujan" Acap mencebik dan terus berlari anak sebelum hujan renyai-renyai mulai lebat Sementara Fisz sudah basah kuyup berlari dalam hujan " Mama Fisz dah jumpa menantu mama" detik suara hati Fisz sebelum mencepatkan lagi lariannya Kepalanya yang pening sudah tidak di hiraukanBut hold your breathBecause tonight will be the night that I will fall for youOver againDon?t make me change my mindOr I won?t live to see another dayI swear it?s trueBecause a girl like you is impossible to findYour impossible to find????p/s: toche2x tuk k0men yg mmg da ' B00m arh l0ve u all huhuhuh.nie bkn citer 1st yg sy tulis tpie kira 1st yg sy 0n9kan kat intenet n 1st trial tulis citer genre r0mence-comedy-suspen-action slalu sy tulis citer cam pnyiasatan dll bl0g x dew arh coz rs cam x perlu kew perlu hahahh.anywayk0menlah lgie _ Jadi macam nie lah abang ngan Kak Min dibasahkan?Takkan disebabkan kita tak boeh berpasangan kau tak nak masuk pertandingan tu?"Raidah tersentak.lawak nye.""Aiiperli nampak"Aku tersenyumSetahun sudah berlalu"Pleasesaya merayu MayaSaya amat menyintai awakterimalah saya sebagai teman hidup awak""Awak tak rasa ke semua ni terlalu cepatAwak tahu tak status sayajandaSaya anggap awak sebagai kawan sejak dari duludan saya masih anggap awak sebagai sahabat sayasekarang""Saya pendamkan perasaan ni sejak kita mula kenal lagitapi waktu tu saya tahu awak tak akan terima saya sebab awak agama lainSekarang saya masih menyintai awakdan selama-lamanya saya akan menyintai awakJadi tolong jangan hancurkan harapan sayasaya tahu awak juga menyitai saya""Peduli apa saya dengan semua niawak tahu tak sekarang awak dah buat saya rasa awak bukan kawan saya""Selama awak bersama saya saya tahu awak ada menyimpan perrasaan cintaKatakanlah Maya""Mungkin salah saya kerana selalu bersama awak"Sebaik sahaja berkata begitu aku melangkah pergiDah lama aku tak nampak Hakeamsihat kah dia.seolah-olah mengert

UGG Womens Cary 1005949 Boots Bl:

"Melur," Ucap Shahrul sambil matanya tak lepas memandang wajah Delima yang khusyuk menghadap buku di atas meja. Oleh sebab itu, macam mana pula? Huhuhu?? Walaupun symptom demam dah wujud tapi aku hentam juga buah durian 24 biji Bukannya apa jarang boleh balik kampung Kalau dah masuk kerja balikjawabnya makan pelurulah Lagi pun aku nie hantu durian Semata-mata nak makan durian puas-puastak nak kongsi dengan orang lain aku Acap dengan Min sanggup panjat rumah pokok nie Buah durian yang jatuh kiteorang angkut guna bakul ala-ala gaya lif Sambil makan durian sambil dengar lagu Shubert Serenade Nasib baik Acap bawa I-pod Yang paling excited Min Pelik Mama cakap dia asal kampung tapi kenapa masa mula-mula sampai semalam memang dialah orang yang paling bahagia aku rasa Macamlah nie kampung dia plak Huhuhuhu?. Dalam perjalanan pulang tiba-tiba Acap berhenti Dia berpaling ke belakang seolah-olah ada sesuatu yang merungsingkan " Jauh tak kalau Acap patah balik dekat pondok tadi"tanya Acap tiba-tiba " Jauh juga Kenapa Acap" soal Fisz Dia memerhatikan kea rah yang sama dengan Acap " I-pod Tertinggal" terang Acap Mukanya yang ceria seperti clown sudah berubah sedih cam kucing tak jadi beranak Siapa tak sayang I-pod Lagi pun Acap dapat I-pos tue dari papa dengan mama sempena dapat tempat pertama dalam kelas Lepas dapat I-pod tue terus tak dapat nombor satu untuk tahun lain Mungkin Allah tak nak bagi dia tamak Minta macam-macam " Macam nie Acap dengan Angah balik dulu Nanti Kak Min pergi ambil I-pod Acap" kaki Min terus mengatur langkah kembali ke rumah pokok tadi Berlari Fisz dan Acap hanya diam memerhatikan langkah Min sehingga dia mula menghilang bayang Langit yang mulanya cerah bertukar mendung " Acap tengok ramalan kaji cuaca tak semalamdalam berita"soal Fisz " Tak Masa ramalan tue terus Acap switch channel" jawab Acap " Acap balik dulu Nanti Angah menyusul Angah takut hujan Kesian Min kena balik sorang" terang Fisz sebelum mengejar Min yang sudah jauh meninggalkannya " So" Acap masih tidak mengerti " Angah tak nak dia ?hilang?" laung Fisz sambil tersenyum dengan penuh keyakinan Maybe this is the right time " Hilang Kak Min tue bukan kabus nak hilang bila kena hujan" Acap mencebik dan terus berlari anak sebelum hujan renyai-renyai mulai lebat Sementara Fisz sudah basah kuyup berlari dalam hujan " Mama Fisz dah jumpa menantu mama" detik suara hati Fisz sebelum mencepatkan lagi lariannya Kepalanya yang pening sudah tidak di hiraukanBut hold your breathBecause tonight will be the night that I will fall for youOver againDon?t make me change my mindOr I won?t live to see another dayI swear it?s trueBecause a girl like you is impossible to findYour impossible to find????p/s: toche2x tuk k0men yg mmg da ' B00m arh l0ve u all huhuhuh.nie bkn citer 1st yg sy tulis tpie kira 1st yg sy 0n9kan kat intenet n 1st trial tulis citer genre r0mence-comedy-suspen-action slalu sy tulis citer cam pnyiasatan dll bl0g x dew arh coz rs cam x perlu kew perlu hahahh.anywayk0menlah lgie _ Jadi macam nie lah abang ngan Kak Min dibasahkan?Takkan disebabkan kita tak boeh berpasangan kau tak nak masuk pertandingan tu?"Raidah tersentak.lawak nye.""Aiiperli nampak"Aku tersenyumSetahun sudah berlalu"Pleasesaya merayu MayaSaya amat menyintai awakterimalah saya sebagai teman hidup awak""Awak tak rasa ke semua ni terlalu cepatAwak tahu tak status sayajandaSaya anggap awak sebagai kawan sejak dari duludan saya masih anggap awak sebagai sahabat sayasekarang""Saya pendamkan perasaan ni sejak kita mula kenal lagitapi waktu tu saya tahu awak tak akan terima saya sebab awak agama lainSekarang saya masih menyintai awakdan selama-lamanya saya akan menyintai awakJadi tolong jangan hancurkan harapan sayasaya tahu awak juga menyitai saya""Peduli apa saya dengan semua niawak tahu tak sekarang awak dah buat saya rasa awak bukan kawan saya""Selama awak bersama saya saya tahu awak ada menyimpan perrasaan cintaKatakanlah Maya""Mungkin salah saya kerana selalu bersama awak"Sebaik sahaja berkata begitu aku melangkah pergiDah lama aku tak nampak Hakeamsihat kah dia.seolah-olah mengert

2014 The North Face Inlux Insula:

Ameer rasa sedikit kesal namun sengaja membiarkan perasaan tersebut terjeruk di lubuk hati.Bhd!Korang fikir boleh lepas ke?!"Jimmy terdiamDato?? Rashid menghentak meja dihadapannya sekuat-kuat hati Bagaimana anak buahnya yang cekap itu boleh terlepas sasaranDia yakin orang-orang yang menjadi saksi sewaktu dia membunuh salah seorang kuncunya telah mengekorinya dari awal lagi tapi kenapa dia langsung tidak dapat mengesan sesiapa membuntutinya hingga dia sampai ke kawasan perumahan yang sunyi ituYang paling menyakitkan hatitiada seorang pun daripada anak-anak buahnya dapat mengecam apatah lagi mengingati wajah dua orang lelaki yang didakwa telah menjadi saksi ketika itu**********"Cikgu dah nak balik dah"tanyaku bila tengok Suri dah kemas barang-barang lepas mengajar AngahSuri sekadar mengangguk"Janganlah balik lagiMarilah makan sekaliSaya pun dah masak makanan tengah hari ni"Aku mempelawaAku pernah dengar orang cakapkalau kita tengah memasak dan ada jiran-jiran tetangga yang menghidu bau masakan kitakita patut sedekahkan sikit pada merekaWalaupun Suri bukan jiran tetanggaaku tetap kena hormati dia sebagai cikgu Angah"YelahcikguMarilah makan sekali"ujar Angah yang ceria cam kanak-kanak Dumex"Err??tak pelahRizalAngahSaya biasa makan kat rumah dengan kawan-kawan"jawab Suri penuh sopan"Tapi awak tak janjikan"tanyaku"Hah""Awak tak janji nak makan dengan kawan-kawan awakkanMarilahbukan selalu dapat makan dengan seorang guruAngah pun boleh tumpang ambik berkat"Angah tersengih-sengih dan menganggukSuri nampak serba-salahAkhirnya dia menganggukAku kembali semula ke dapur untuk tengok lauk yang masih atas dapurDah masak rasanyaApi dipadamkanKemudian aku tengok nasik pulak"Ehem"Ada suara berdehem di muka pintu"Oh Suriada apa"Wat per plak si comel lote ni dok terlongo kat pintu dapur"Saya tolong awak masakboleh""Tak payahlahSuriSaya dah habis dahTinggal nak senduk lauk je"Kita yang kena layan tetamu ibarat rajaHuhu??"Biar saya yang sendukkanya"Suri masih tawarkan bantuan"Err??boleh keKalau awak rasa tak keberatanbuatlah"Tersengih-sengih aku menjawab Nak wat camner ??Raja?? sorang ni low profile sangatDah nak tolongaku on jeSuri tersenyumKemudian dia melangkah ke tempat pinggan mangkukDia ambil sebiji mangkuk besar dan senduk nasi dalam periuk dengan berhati-hatiHuhu??penuh kelembutan ibarat Hang Tuah mengusha Puteri Gunung LedangHishaper aku mengarut nih"Awak jangan nak cabar sayaSaya lebih berhak sebab saya datuk merekaJangan nak berbangga sangat hanya dengan sekeping kertasAwak tu sendiri pun masih budak bujang lagiAwak tak berpengalaman"Kata-kata Dato?? Rashid tempoh hari bagai masa terngiang-ngiang di telinga akuTiga hari empat malam aku tak tido memikirkan ayat dia tuDia cakap salah satu sebab aku tak layak jaga AlongAngah dan Adik sebab aku bujangTapi macam mana pulak kalau aku kahwinTapi nak kahwin dengan saperMulanya aku berkira-kira nak ajak Khai kahwinAku pun memang sayang giler kat diaTapi tetiba lak aku rasa itu cadangan paling bodoh dan bangang yang pernah lahir dari benakku yang geniusYelahtak ke gila kalau aku kahwin dengan jantanNanti bukannya menangmalahan nanti aku yang kalah dalam kes tuntutan ni sebab bermoral rendahKak LehaHuhu??sorryout if list dowhh??wakkakkaPikir punya pikirakhirnya wajah Suri yang muncul dalam benakkuYadia adalah calon yang paling tepatMemang aku tak cintakan diatapi demi anak-anak sedara akuaku terpaksa korbankan perasaan aku sendiriPerasaan cinta boleh datang kemudian"Err??Suri"Yeahmaybe this is a right timeSuri berpaling memandang akuNamun hati aku sedikit pun tak terusik menerima renungan mata cantiknya"Awak sayang anak-anak sedara saya"Suri tersenyum dan mengangguk "Tentulah saya sayangDiorang dah macam adik-adik saya"Aku tersenyum mendengar jawapannyaSuri lemah lembut dan penuh dengan sifat keibuanDia sesuai jadi ibu kepada anak-anak sedara aku"Err??saya nak cakap something"Ishapasal tetiba aku jadi berdebar niBukan sebab aku cinta kat diaMaybe sebab ini first time aku nak melamar orang kot"Yacakaplah"Suri masih berdiri membelakangi aku"Err??saya??saya mulakan dengan gelak dulu??hahaDan h

Nike Air Jordan 11:

STORY WRITTEN FOR und USED WITH PERMISSIONPosted: March 15, 2010Engineers plan to begin tests late this week to verify the health of helium regulator assemblies downstream from a failed isolation valve in the shuttle Discovery's right-side orbital maneuvering system rocket pod. The valve cannot be replaced or repaired at the launch pad, but if the regulators check out - and no other problems crop up - mission managers could opt to launch Discovery as is next month, relying on the system's redundancy to justify proceeding with flight.Discovery currently is targeted for launch April 5 on a three-spacewalk spacestation assembly and resupply mission. If shuttle managers cannot get comfortablewith a "fly-as-is" scenario, Discovery likely would have to be hauled to its hangarfor removal of its right OMS pod, work that would trigger a significant launchdelay.In the meantime, NASA is pressing ahead with launch processing.During flight, helium is used to push propellants to the OMS pod's rocket thrusters.During propellant loading overnight Friday, one of two electrically driven heliumisolation valves downstream of the tank used by the right-side pod's reactioncontrol system steering jets either failed in the open position or failed to seat,resulting in a major leak.The isolation valves feed two downstream helium regulators before the two linesrecombine. If the regulators work properly, the failed isolation valve would not bean issue beyond the loss of one level of redundancy. And even if subsequent failuresoccur, a downstream pressure relief disk would prevent the OMS pod's steering jetsfrom being over-pressurized.As such, the failed isolation valve is not viewed as a "safety of flight" issue,officials say. But subsequent failures could prevent Discovery's crew fromcompleting its planned mission to the International Space Station.Before managers can discuss possible flight rationale - NASA-speak for thejustification needed to fly with a known problem - engineers must make sure thehelium regulators are working normally. A full-up regulator test has not beencarried out in years, officials say, because the devices have operated innear-flawless fashion. To test Discovery's, engineers first must remove testequipment from launch pad 39B and install it at pad 39A where Discovery is beingprocessed for flight."The test is expected to occur late this week once a ground support equipment testpanel has been calibrated," according to a NASA statement. "The helium system willbe brought to flight pressure and engineers monitoring the panel will ascertainwhether the regulators function properly."Managers also are discussing when to take the STS-131 payload to the launch pad andwhether to continue with its installation. As of now, the payload will go to the padWednesday."Discovery's crew plans to install an ammonia coolant tank on the space station'smain power truss and carry up a logistics module loaded with science gear, crewequipment and needed supplies. Assuming a launch on April 5, Discovery would landback at the Kennedy Space Center on April 18.Additional coverage for subscribers:VIDEO:CAN THE SHUTTLE PROGRAM AVOID LOOMING RETIREMENT? VIDEO:WHAT ABOUT ADDING ONE MORE SHUTTLE MISSION? VIDEO:FULL BRIEFING BY SHUTTLE AND STATION OFFICIALS VIDEO:PREVIEW BRIEFING ON MISSION'S SPACEWALKS VIDEO:THE ASTRONAUTS' PRE-FLIGHT NEWS BRIEFING VIDEO:SHUTTLE EVACUATION PRACTICE VIDEO:CREW MODULE HATCH IS CLOSED VIDEO:ASTRONAUTS BOARD DISCOVERY VIDEO:CREW BRIEFED ON EMERGENCY PROCEDURES VIDEO:TEST-DRIVING AN EMERGENCY ARMORED TANK VIDEO:NIGHTTIME APPROACHES IN TRAINING AIRCRAFT VIDEO:ASTRONAUTS CHAT WITH REPORTERS AT PAD 39A VIDEO:ASTRONAUTS ARRIVE AT KENNEDY SPACE CENTER VIDEO:GANTRY PLACED AROUND DISCOVERY VIDEO:DISCOVERY REACHES PAD 39A VIDEO:OVERNIGHT ROLLOUT BEGINS VIDEO:ORBITER ROLLS OVER TO THE VAB Final Shuttle Mission PatchFree shipping to U.S. addresses!The crew emblem for the final space shuttle mission is now available in our store. Get this piece of history!STS-134 PatchFree shipping to U.S. addresses!The final planned flight of

Moncler Polo T-shirt Homme:

The first Heavy from Vandenberg flew in 2011 to successfully deploy a clandestine NRO satellite, becoming the largest rocket ever launched from the U.S. West Coast, and after another Medium went last year, rocket-maker ULA is getting ready to send up its next Heavy carrying a sizable payload for U.S. national security and the intelligence community."It is a very impressive rocket. It is the a largest, most powerful rocket in the U.S. inventory right now, produces approximately two million pounds of thrust at liftoff and is able to carry over 50,000 pounds to orbit. We only use this rocket, because of how large and complex it is, for our largest spacecraft, which tend to be the most strategically important national security payloads that we have. This is immensely critical," said Lt. Col. Dan Gillen, commander of the 4th Space Launch Squadron at Vandenberg and the Air Force launch director for the Heavy mission.The first Vandenberg Heavy launch in 2011 as seen from an off-shore oil platform. Credit: Air Force photo provided courtesy of the 30th Communications Squadron Optics sectionThe Delta 4-Heavy is created by taking three Common Booster Cores -- the liquid hydrogen-fueled motor that forms a Delta 4-Medium's first stage -- and strapping them together to form a triple-wide rocket, then adding a cryogenic upper stage.The rocket was constructed at ULA's factory in Decatur, Alabama, then shipped by sea to Vandenberg, completing the month-long, 4,000-mile voyage in December by docking at the base's harbor once envisioned for receiving the space shuttle fuel tank barge.The stages were unloaded and moved up the road to Horizontal Integration Facility at SLC-6, an unassuming garage-like hangar were the rocket core was fitted with the port and starboard boosters and the upper stage was attached.Then on Monday, riding horizontally on a motorized hauler, the 184,000-pound rocket was driven to the pad where hydraulic pistons on Tuesday pushed the 190-foot-tall vehicle upright to stand atop the pad."Over the last four-and-a-half months, we've been working multiple shifts a day in order to prepare for this milestone this week," Gillen said."All of that work has been in the horizontal where we've mated the three Common Booster Cores and also integrated the second stage with the first stage. All of that went extremely well and we were able to keep the milestone this week of rolling out to the pad and going to the vertical. On Monday we moved out from the Horizontal Integration Facility out to the pad and then Tuesday morning was when we went to the vertical, and everything went nominally," Gillen said.File photo of the first Delta 4-Heavy going vertical at Vandenberg. Credit: ULA videoWith the vehicle now standing on the pad, activities in May will focus on system testing and preparations for a realistic launch day simulation. That test, known as the Wet Dress Rehearsal, will occur in June and run through a full countdown and fueling of the rocket's eight liquid hydrogen and liquid oxygen tanks.The secretive payload will be mounted aboard the Heavy in July. The fully assembled rocket, with the shrouded cargo in its nose cone, will measure over 230 feet tall for launch."This is extremely exciting," Gillen said of getting the rocket rolled out. "This really marks, in my mind, about the halfway point of the campaign. We've been going for four-and-a-half months and we've have another four months to get to launch. This is a huge step, it's great we were able to make this milestone. The whole team is just really excited."The Delta 4-Heavy replaced the national capability to launch large satellites when the Titan 4 rocket was retired in 2005. It has flown five times from Cape Canaveral since 2004 and once from Vandenberg.Final Shuttle Mission PatchFree shipping to U.S. addresses!The crew emblem for the final space shuttle mission is now available in our store. Get this piece of history!STS-134 PatchFree shipping to U.S. addresses!The final planned flight of space shuttle Endeavour is symbolized in the official embroidered crew patch for STS-

Nike Air Max 2013 Leather Men:

Dekat tangga ni jugak kau melandingkan punggung kau tu." Asilah seperti biasa juga sudah bercekak pinggang menghadap kawan baiknya itu.Cerpen : Damia Ezora Nama Pena : Shada AhmadSudah hampir 4tahun Mia mengenali Ziqh Mia??sudi tak Mia jadi isteri Ziqh untuk akhir hayat Ziqh, pandai jugak Kak Lea psiko dorang. perdagangan, "Dani dah ambil la ibu,Kebencian kakak kat Nor dan Zul semakin tebal.napa kakak benci sangat Khail?Hatinya sayu meliat si kecil itu."Ha'ah. Kena hantar tutorial petang tadi juga Aku kena siapkan dekat library dulu tadi"Ayna sekadar mengangguk Lepas tu dia sambung balik baca novel dia Aku capai telefon bimbit atas katil Ada satu missed call masa aku pergi mandi tadi Aku senyum bila tengok nama Luthfi pada senarai missed call tu Aku telefon dia balik Tapi dia pula yang tak jawab Aku cuba telefon dia tiga kali Tapi setiap kali tu dia tak angkat Sibuk kut Nanti kalau dia nak cakap dengan aku dia telefon lah aku balikAku pun solat Asar Lepas tu aku baring atas katil Niat di hati nak tidur sekejap Rasa penat gila hari ni Dahlah malam nanti ada kuiz pula Aku ni satu apa pun tak study lagi Lantak akulah nak jawab apa nantiAku ingatkan nak tidur sekejap saja Tapi bila aku sedar azan maghrib tengah berkumandang Ayna dekat katil sebelah pun tengah tidur juga Aku kejutkan dia sebab memang tak elok tidur waktu maghrib Dengan terpisat-pisat aku pergi tandas untuk ambil wudhuk Aku solat maghrib dalam bilik saja sebab aku teringat yang aku tak study satu habuk pun untuk kuiz matematik malam ni Jadi kalau aku ke surau memang aku akan meraban dan mengarut masa jawab kuiz tu nanti Kurang pahala aku hari ni Cukup setakat kirim salam dekat surau melalui Ayna yang tetap rajin ke surau walaupun baru bangun tidur Bagus betul minah tuTepat jam lapan malam aku bergegas ke blok akademik Ayna yang tak ada apa-apa agenda malam ni agaknya hanya akan menyiapkan tutorial di bilik Syoknya dapat duduk dekat bilik Kenapalah aku dengan Ayna berlainan kuliah Sebab aku dengan dia dah lain kelas dan kuliah aku dah jarang-jarang dapat duduk borak-borak sambil mengumpat dengan dia Kalau aku jumpa dia pun petang selepas tamat semua kelas pada pukul 430 petang Itupun kadang-kadang ada pensyarah yang rajin buat kelas tambahan pada waktu malam Jadi malam pun tak dapat nak berehat sangatBaru aku tahu kenapa orang cakap matrikulasi ni susah Sebenarnya tak susah mana kalau manusia-manusia yang rajin masuk ke sini Tapi yang jadi susah kalau spesies macam aku ni yang masuk Pelajaran peringkat matrikulasi lebih kurang sama dengan STPM tapi yang menjadikannya susah semuanya diajar dalam masa yang singkat Bayangkanlah baru sebulan aku masuk belajar tapi aku dah kena belajar sampai bab 5 Pensyarah-pensyarah mengajar macam F1 lajunya Tak sempat faham yang belajar hari ni esoknya dah masuk tajuk lain Kadang-kadang naik fed-up aku dibuatnya Tapi nak buat macam mana Nak ke tak nak aku tetap kena harung setahun tempoh pengajian matrikulasi ni Barulah boleh terus buat degreeHabis jawab kuiz dekat blok akademik aku singgah dekat kafe sebelum balik ke bilik aku Petang tadi aku dengan Ayna tak makan apa-apa Jadi kita orang dah lapar sangat dah ni Jadi aku orderlah nasi goreng kampung bungkus untuk aku dengan Ayna Tapi nasib aku tak berapa baik sebab ramai gila orang dekat kafe masa aku datang Nampak gayanya aku kena tunggu lebih masa sikitlah Tunggu pun tunggulah sebab aku dah lapar sangat dan aku tak nak makan maggie saja malam niAku tunggu nasi goreng aku dekat kerusi yang jauh sikit dari orang ramai Malas nak bersesak-sesak dengan ramai-ramai orang Lemas rasanya Dah lah lemas jawab kuiz tadi tak habis lagi"Excuse me??" Ada orang tegur aku dari belakang Terkejut gila aku Nasib baik aku tak melatah Kalau tak buat malu je"Maya Maya Asyikin" Aku tengok budak lelaki yang tegur aku tu Siap boleh sebut nama penuh aku lagi Dia kenal aku ke Rasanya dia ni bukan budak kuliah aku Budak kelas aku lagilah bukan Siapa pulak yang pergi murah hati pergi kenalkan nama aku dekat budak ni"Kita kenal ke" Aku soal dia balik"Betul ke Maya ni" Dia soal aku balik dengan nada yang maca

Men's Puma Future Cat Ferrari:

"Aku sendiri tidak mengerti, Usiaku hampir menginjak 19 tahun dan bapak sudah pernah berpikir untuk menjodohkanku dengan anak Wak Leman, " Yup." jawab salah seorang daripada mereka pendek Malas " Saya datang nak jadi bassist" Danial menolak cermin matanya ke atas "Actually." belum sempat dia menghabiskan ayatnya pintu studio di buka " Moshi-moshi minna" seseorang melangkah masuk dengan ceria Langkahnya terhenti apabila terpandang susuk tubuh yang belum pernah di lihatnya di dalam studio ini " Danial? " Ya. " jawab Danial pendek " Danial. Dari pemerhatiannya Lara adalah seorang gadis yang mampu mencairkan mana-mana hati lelaki yang lalu di sebelahnya. just call me Is, omel Maisarah sambil diperhati oleh Ku Sofeah. ucap Ku Sofeah menyembunyikan prasangka yang bersarang di hati. I bukan kerja dekat kelab malam pun." "Ya.Cuma mummy harap you dari golongan yang professional sama macam menantu dia yang lain.I kalau boleh tak nak lawan cakap mummy.Pergi belajar selagi kita masih terdaya ni Ishan." "Orang nak cakap apa lagikan."Ari, abang Imran kamu sudah meninggalkan kita buat selamanya. Khadijah dengan segera mendial seseorang. Ha ha ha."Pom Pintu bilik air dihempas kuatKhadijah sudah terbahak-bahak melihat gelagat Fatimah yang kelam kabut ibarat cacing kepanasan Mendengar bunyi air di dalam bilik air membuatkan Khadijah tergeleng-geleng kepala "Bilalah kau nak berubah Fatimah oii"Fatimah yang sudah berada dalam biliknya tergesa-gesa mencari baju yang sesuai untuk dipakai "Erm baju ni ok tak" dia memacukan baju tersebut ke badannya "Eh tak padan ni" Dia meletakkan baju tersebut di atas katil dan mengambil baju lain dan memacukan semula ke badannya yang ramping itu Hampir 5 helai baju dia memacu dan memadankan ke badannya tetapi tiada satu pun mengena dengan citarasanya hari ini"Pakai aje baju kurung Kan nampak sopan Padan jugak baju kurung ni dengan tudung ni" Khadijah menunjukkan baju kurung yang tersidai dalam almari baju Fatimah sambil menarik tudung yang tersimpan kemas di hanger"Aish kau tau kan aku tak suka pakai baju kurung Kolot kot" Muncung Fatimah"Kolot tak kolot Sudah Pakai cepat Nanti lambat pulak nak pergi kelas" Gesa KhadijahFatimah terpaksa pakai baju kurung warna pink bunga biru itu walaupun dia tidak mahu Setelah dia siap berpakaian dengan tergesa-gesa dia menuju ke meja studynya untuk mengemas buku dan begnya Setelah siap semuanya dia melihat cermin untuk memastikan penampilannya "Perfect"Khadijah yang sedang bersantai di ruang tamu memberi "thumbs up" kepada Fatimah "Kau memang cute pakai baju kurung Nampak ayu sangat-sangat""Sudah-sudah tak payah nak bodek-bodek aku Tak jalan pun Jom kita ni dah lambat nak pergi kelas" Fatimah sudah memuncungkan bibirnya tanda tidak bersetuju dengan pendapat Khadijah Baginya baju kurung amat merimaskan dan melecehkan"Kau ni pakai baju kurung molek dah tapi perangai kau tu cuba control sikit" Geleng KhadijahFatimah tidak mengendahkan nasihat dari Khadijah Mereka berjalan menuju perhentian bas untuk ke kelas Mujur ketika mereka sampai di perhentian bas tersebut tidak ramai pelajar yang sedang menunggu basAsmara memisahkan kitaMengingatkan ku pada dirimuGelora mengingatkan kuBahwa cintamu tlahMerasuk jantungkuTiba-tiba handphone Khadijah berbunyi dan tidak sampai 5 minit Khadijah menutup handphonenya itu Wajah Khadijah yang ceria sebelum tadi bertukar mendung"Kau kenapa Kat" tanya Fatimah"Aku kena balik rumah sekarang jugak Mak aku meninggal dunia So aku tak dapat attend kelas hari ni Kau tak apa kan pergi sendiri""Innalillahi wainilahi rajiun Takziah ya Kat Tak apa tak apa Aku ok Kau jangan risaukan aku ya Tak apa kau balik lah Nanti apa-apa aku inform dekat kau" Pujuk FatimahFatimah memujuk Khadijah untuk memulihkan semangat Khadijah yang sudah berterbangan hilang entah ke mana Khadijah masih tidak berganjak dari perhentian bas tersebut kerana memikirkan Fatimah yang masih baru berada di kawasan tersebut"Kenapa" Fatimah mengangkat keningnya melihat Khadijah masih tidak berganjak dari situ lagi"Aku risaukan kau Kau kan baru lagi dekat area-area sini Aku takut kau tak biasa je

Asics Gel-Maverick 2:

Aku terus dukung Adik dan pergi dari restoran tu.Tapi wat pe plak nak tiru gaya Khai. Cuma Jai takut. "Jai jangan tinggalkan ecah, Ko still nak pakai tudung, Aku rasa masa aku tarik lengan baju nie tadi tak adalah kuat sangat. baik kau pergi main dengan budak perempuan.hahahhaa" sambung salah seorang budak lagi Alif tunduk Melangkah lesu ke hujung jalan menuju ke pondok usang neneknyaYa Pondok yang terlalu usang Di situlah ia tinggal bersama nenek serta adik kecilnya Berjalan sambil kakinya menyepak biji getah yang di kutipnya di jadikan seakan bola Di sepak biji getah itu hingga ke hujung tangga pondok usang neneknyaTangisan Alya menyentak hatinya Mungkin adiknya lapar Ditanggalkan selipar lalu berlari naik keatas pondok Alya di dalam buaian dipujuk lembut sehingga tertidur kembali Alif mencari kelibat neneknya tetapi tiada Mungkin ke kebun barangkali bisik hatinyaAlif mengambil senaskah surat khabar lama lalu duduk kembali di sisi buaian Alya Diselak helaian demi helaian sambil tangannya tidak terlepas dari membuai Alya Ingin sekali ia bersekolah seperti kanak-kanak yang sebaya dengannya Disebabkan keadaan mereka yang terlalu daif nenek Alif tidak mampu untuk menghantarnya ke sekolahAlif mengenal huruf dan abjad hanya melalui surat khabar lama yang di kutipnya Untuk menonton tv jauh sekali kerana bekalan elektrik tidak pernah tersambung di pondok usang neneknya Namun Alif tidak pernah merungut Sesekali di bantu neneknya yang tidak sekuat mana untuk berkebun Dengan hasil tanaman mereka cukuplah untuk mereka gunakan bagi meneruskan kehidupan Neneknya selalu memuji kerana mempunyai cucu yang rajin seperti AlifAlya menangis lagi Bacaan Alif terhenti Alif bangun mencari botol susu kepunyaan Alya Kosong Digaru kepalanya yang tidak gatal Memikirkan cara-cara untuk membancuh susu Tangisan Alya semakin kuat Tanpa berlengah lagi Alif turun ke dapur yang berlantaikan tanah Di kocak botol susu Alya menggunakan air yang telah di sediakan neneknya"Kejap ye dik Abang tengah buat susu ni" mulutnya tidak berhenti dari memujuk tangisan sikecil yang masih merengek didalam buaian"Sayang adik abang Kejap ye Abang buatkan" pergerakan tangannya di percepatkan Di sukat air panas dan air sejuk dengan tepat Tin susu di angkat Tetapi ringan Alif cuba membuka penutup tin tersebut menggunakan hujung sudu Malang nasibnya kerana susu yang tinggal terlalu sedikitJeritan Alya semakin kuat Alif tiada pilihan Dicedok kesemua baki susu yang ada dan di masukkan kedalam botol lalu di goncang Langkahnya dicepatkan Sikecil yang dahagakan susu menangis hingga tersedu-sedu"Nah sayang abang Nanti lepas nenek beli susu baru abang bancuhkan yang lain ye" pujuk Alif sambil menyuapkan puting botol ke mulut Alya Disapu air mata yang mengalir di kedua pipi adik kesayangannya Kerana terlalu lapar Alya tetap menyoyot botol berisi air susu yang cair Alif menepuk-nepuk lembut kaki Alya supaya ia lena kembaliDisambung kembali bacaannya lagi Ia amat tertarik dengan cerita-cerita berkenaan dengan angkasa lepas Semangat dan azam di tanam untuk menjadi salah seorang angkasawan yang mampu menawan dunia angkawa lepas Terbayang dirinya yang berpakaian lengkap sut angkasawanAngannya terhenti apabila terlihat kelibat neneknya yang baru pulang Sempat menjeling ke dalam buaian sebelum bangun menuju ke arah neneknya"Nek baru balik" Embun terseyum manis"Adik dari tadi tak bangun lagi ke" Embun membuka balutan kain di atas kepala Alif mengambil kain dari tangan neneknya lalu mengelap peluh yang mengalir"Tadi dah bangun sekejap Lepas Alif bancuh susu adik tidur balik" Embun tersenyum lagi Alif memang berbeza dari kanak-kanak yang lain Walaupun umurnya baru menjangkau tujuh tahun namun ia boleh di harap untuk melakukan kerja-kerja orang dewasa Walaupun tidak cekap Alif rajin belajar dari kegagalan"Tapi nek susu adik dah habis Adik tadi minum susu cair nek" baru dirinya teringat Sememangnya bekalan susu untuk Alya sudah kehabisan Tubuhnya disandarkan ke dinding"Tak pe la Nanti nenek beli" Alif menarik kaki neneknya supaya berlunjur Dipicit-picit kaki neneknya yang letih bekerja untuk ia d

Nike Dunk High Women:

" balas Adina lagi. Tiba-tiba pintu terbuka dengan kuat. Dengan siapakah mereka berperang?. saya ikutkan sahaja kerenahnya. Balik dulu ya. aku mengoyak rakus kertas pembalut hadiah pemberian Kak Nina, kemarahanku tiba - tiba meluap.siapalah kita nak mengubahnya kan. Saat aku menjejakkan kaki di rumah papa hanya tubuh kaku kau yang menyambut aku Juga wajah sendu mama dan papa serta seraut wajah lesu tak bermaya abang Kimi mendukung seorang bayi yang tidak berkesempatan untuk mengenali ibu kandungnya Waktu tu tiada lagi wajah ceria kau tiada lagi suara kau yang riuh bercerita itu ini setiap kali kunjungan aku ke rumah papaDia berhenti seketika Di seka perlahan airmata yang merembes di pipi Semakin dikesat semakin laju pula air jernih itu mengalir di pipinya Begitulah yang berlaku setiap kali dia membaca surat itu Setelah agak tenang dia menyambung kembaliSetiap kali aku pandang muka Aleya Farhana pasti aku teringat kat kau Muka dia memang iras sangat dengan muka kau Fotostat Dari mata kau yang sepet tu hidung kau yang kecil sampailah bibir comel kau itu Cuma satu yang diwarisi daripada abang Kimi iaitu sepasang lesung pipit Kau pun mesti ingat kan lesung pipit Abang Kimi lah yang membuatkan kau terbayang-bayang dulu Sekarang ni anak kau pun ada daya tarikan yang sama Dua-dua belah pulak tu Comel sangatHana DahliaKau beruntung kawanku sebab abang Kimi sayang sangat-sangat dekat kau Aku tahu dia rindukan kau Selalu aku tengok dia termenung Dan pernah juga sekali aku ternampak dia asyik merenung gambar kau Lama dia peluk gambar kau Hana Aku tak cemburu langsung tiada tapi aku sedih Aku tahu walau macam mana sekalipun aku tetap tak dapat gantikan tempat kau dalam hati dia Kau tetap paling atas Hana sentiasa agung dalam hatinyaBersemadilah dengan aman sahabatku sesungguhnya aku redha dengan pemergianmu" Surat untuk Hana"terus dia berpaling menghadap tubuh badan empunya suara itu Pantas tangannya menekan ikon pangkah Sungguh dia tidak menyangka Hakimi ada dibelakangnya ketika itu Dah berapa lama Hakimi berdiri dibelakangnya Nampakkah Hakimi akan isi kandungan surat itu Persoalan itu terus berlegar-legar dalam fikirannya Dia mengerling sekilas ke arah Hakimi dan dapat dirasakan mata Hakimi masih merenungnya tajam Untuk melegakan perasaan itu dia bangkit dari kerusi ingin menuju ke balkoni Belum sempat kakinya melangkah terasa pergelangan tangannya dipagut lembut tapi kemas Dia berpaling Menunggu apa yang ingin dikatakan oleh lelaki di depannya itu"We need to talk" Tegas suara itu memberikan arahan Shazreen hanya mengganguk Tiada guna melarikan diri Dia tahu lambat laun perkara ini mesti dibincangkan juga Dia berpaling menghadap Hakimi menunggu butir bicara yang akan keluar dari ulas bibir suaminya itu"Kenapa Reen tulis macam tu" tenang suara Hakimi mengutarakan soalan Shazreen hanya membisu tidak berniat untuk menjawab Sekilas matanya dilirikkan ke arah Aleya yang sedang lena tidur di dalam baby cot nya disudut bilik"Jawab soalan abang Reen" Shazreen masih lagi diam "Betul ke"lagi soalan keluar dari mulut suaminya Apa yang betul Hairan sungguh dia dengan perlakuan suaminya hari ini Suka buat orang tertanya-tanya"Sejak bila Reen jadi diam macam ni" Hakimi sudah hilang sabar"Sejak abang juga jadi seorang yang pendiam bila berdepan dengan Reen Sejak abang anggap Reen seolah-olah tidak pernah wujud depan abang Sejak abang."tidak sempat dihabiskan ayatnya bila Hakimi pantas memotong"Reen abang tak pernah pun anggap Reen macam tu Tidak sesekali Kenapa Reen tak bagi tau perasaan Reen pada abang""Buat apa Tak penting pun""Penting Reen Kalau abang tau Reen sukakan abang abang akan?""Abang nak buat apa ketawakan Reen sebab jatuh cinta pada abang Ketawalah abang Reen tak kisah""Apa yang Reen nak sampaikan ni sebenarnya""Sudah la abang Benda dah lama berlalu Reen dah lupakan tu semua""Tidak Reen Kita kena bincang Abang tahu Reen tak pernah lupakan itu semua Kalau lupa kenapa Reen tulis surat pada Hana mengadu pada yang sudah tiada Abang ada kat sini Reen boleh ceritakan apa saja pada abang" Shazreen hanya tersenyum sinis Siapakah Hakimi unt

M?nd Timberland 6 Inch St?vler:

STORY WRITTEN FOR und USED WITH PERMISSIONPosted: April 11, 2010Two hours into a planned 6.5-hour spacewalk, astronauts Rick Mastracchio and Clay Anderson, assisted by the space station's robot arm, have successfully removed a partially depleted 1,295-pound ammonia coolant tank and temporarily stowed it on an astronaut tool cart.After attaching a pair of radiator servicing fixtures to the power truss, thespacewalkers will turn their attention to installing a full 1,700-pound ammonia tank carried up by the shuttle Discovery that was temporarily parked on the truss Friday.If all goes well, the old tank will be moved to the shuttle Discovery's cargo bay during a third spacewalk Tuesday.There have been no problems of any real significance during Sunday's spacewalk, although manually detaching the old tank and holding it steady so the station's robot arm could lock on proved to be a bit of a challenge.With Mastracchio holding the massive tank in place, Anderson helped orient it so Stephanie Wilson, operating the robot arm, could lock on. But as he was trying to move out of the way, his suit apparently got hung up on some attachment fittings,imparting a slow movement to the big tank."OK Clay, all right, you just watch, it looks like you may be putting a couple of rates into the tank," spacewalk coordinator Dottie Metcalf-Lindenburger warned."Yeah, I know," Anderson said, trying to get clear of the tank. "Stand by. Gosh dog it. ... Crud! You silly beast, jiminy Christmas!""Clay, what's happening there?" Metcalf-Lindenburger asked."It's one of these pit pin lanyards," Anderson explained. "There, I'm off.""OK, I copy, I know there's a lot of supplies over there on your left,"Metcalf-Lindenburger said. "Just go slow, it's fine, there's no rush, there's plenty of sunlight for them to grapple with.""All right, Rick, I think I'm out of your way," Anderson said a moment later.A few minutes after that, Wilson drove the robot arm in to capture the tank."The SSRMS has the tank," she confirmed."Thank you," Mastracchio said.Wilson and shuttle pilot James Dutton then moved the depleted ammonia tank to an astronaut equipment cart on the front side of the station's siolar power truss and the spacewalkers secured it in place with six tethers."And Rick and Clay, Steph and Jim and Dottie, real nice job, great team work," shuttle commander Alan Poindexter radioed. "You guys are doing great. It's really awesome to see you working."This is the 142nd spacewalk devoted to station assembly and maintenance sinceconstruction began in 1998, the sixth so far this year and the second of threeplanned by Discovery's crew.Running about 45 minutes ahead of schedule, Mastraccio andAnderson, floating in the Quest airlock module, switched their spacesuits to battery power at 1:30 a.m. EDT to officially begin the spacewalk.Additional coverage for subscribers:VIDEO:STEP-BY-STEP WALKTHROUGH OF EVA NO. 2 VIDEO:PREVIEW OF FLIGHT DAY 7 ACTIVITIES VIDEO:SATURDAY EVENING'S FLIGHT DIRECTOR INTERVIEW VIDEO:FLIGHT DAY 6 HIGHLIGHTS MOVIE VIDEO:CREW'S HOME MOVIES FOR FLIGHT DAY 6 VIDEO:SATURDAY MORNING'S MISSION STATUS BRIEFING VIDEO:SCIENCE RACK INSTALLED BY JAPANESE ASTRONAUTS VIDEO:NAVAL POSTGRADUATE SCHOOL EDUCATIONAL EVENT VIDEO:CBS AND NEBRASKA MEDIA INTERVIEWS WITH CREW VIDEO:SMOKE ALARM IN THE ZVEZDA SERVICE MODULE VIDEO:PREVIEW OF FLIGHT DAY 6 ACTIVITIES VIDEO:MISSION EXTENSION NEWS FROM FLIGHT DIRECTOR HIGH DEFINITION TV DAY 5:SPACEWALKERS RETURN TO AIRLOCK HIGH DEFINITION TV DAY 5:UNLOADING THE LEONARDO MODULE HIGH DEFINITION TV DAY 5:STATION'S NEW EXERCISE MACHINE HIGH DEFINITION TV DAY 5:OPERATORS OF THE ROBOTIC ARM HIGH DEFINITION TV DAY 5:SPACEWALKERS FREE AMMONIA TANK VIDEO:FLIGHT DAY 5 HIGHLIGHTS MOVIE VIDEO:CREW'S HOME MOVIES FOR FLIGHT DAY 5 VIDEO:STOWAGE RACKS MOVED INTO STATION VIDEO:NEW LABORATORY FREEZER FOR KIBO VIDEO:FRIDAY MORNING'S MISSION STATUS BRIEFING VIDEO:RATE GYRO ASSEMBLY REMOVED FROM STATION VIDEO:NEW AMMONIA TANK STOWED IN TEMPORARY SPOT VIDEO:ANCHORING FIXTURE ATTACHED TO AMMONIA TANK VIDEO:EXPERIMENT RETRIEVED FROM JAPAN'S SCIENCE DECK VI

Nike Dunk High Skinny Supreme:

lihat di seberang sana adalah Kampung kita. sudikah saudari menjadi sayap kiri perjuangan saya. "Ima menjelaskan dengan tenang."Abang tak salahkan Su."Terima kasih sayang, Namun akhirnya dapat juga kami sampai dan menonton filem upinundipin geng pengembaraan. Pertama kali aku keluar bersama jimi ketika aku meminta jimi membantu aku dlm masalah laptop. Tangan yang berusia itu diletakkan di atas ubun-ubun Aafia Maisarah. acik duduk dalam almari ni. bagaimana pula dengan masa depanku? Sebagai anak sulung aku harus menjadi contoh teladan terbaik dalam semua aspek buat ketiga-tiga orang adik Aku perlu membuktikan kepada adik-adikku walaupun mereka tidak dilimpahi kemewahan namun kejayaan pasti akan dikecapi jua jika kita berusaha Di samping itu aku juga tidak mahu mengecilkan hati orang tuaku Aku tidak mahu dikatakan mementingkan diri sendiri**********************************"Kenapa muka kau macam orang ada masalah je aku tengok Termenung sana Termenung sini Kalau ada masalah kongsilah dengan aku Mana tahu mungkin aku boleh tolong" ujar Iskandar kepadaku ketika kami sedang menikmati makanan pada waktu rehat di kantin sekolah Iskandar merupakan kawan baikku sejak dari sekolah rendah" Entahlah Is aku pun tak tahu macam mana nak jelaskan Aku seolah-olah berada dalam dilema sekarang Makin lama aku fikir hal ni makin tertekan aku jadinya" aku membalas"Baiklah Macam ni sekarang kau terangkan pada aku satu per satu Apakah perkara pokok yang mengganggu kau sekarang sebenarnya"Iskandar menyambung "Aku yakin setiap masalah itu pasti ada jalan penyelesaiaannya Apa yang penting kita yang harus bijak menguraikan ikatan yang menyimpulkannya itu" Iskandar tak pernah putus asa untuk membantuku Aku sangat bersyukur kerana dikurniakan seorang rakan yang layak digelar sahabat Sahabat yang kita cari tatkala kesusahan sahabat yang sama-sama bergelak ketawa di saat gembira dan sama-sama menangis di saat duka"Sebenarnya macam ni Kau tahu kan hampir setiap hari selepas sesi persekolahan aku akan mengikut ayah dan ibuku berniaga di pasar malam Tengah malam baru aku tiba di rumah Tidur aku tak pernah cukup apatah lagi nak mengulangkaji pelajaran Memandangkan peperiksaan SPM tinggal kurang tiga bulan saja lagi kadang-kala aku ada terfikir untuk berhenti membantu mereka buat seketika" aku cuba juga menjelaskan satu per satu kepada teman karibku itu"Ok Tapi aku tak nampak di mana masalahnya Kau beritahu sahaja ayah kau tentang perkara ini" ujar Iskandar"Itulah masalahnya Aku tak sampai hati nak beritahu mereka Malah aku risau ayah aku tak mengizinkannya Kau tahulah dengan adanya aku membantu mereka pun masih banyak lagi kerja yang tak selesai setiap malam Macam mana pula keadaannya kalau aku tak menolong mereka Tambahan lagi kalau mak aku tak sihat Tak kan ayah aku nak berniaga seorang diri" begitu panjang lebar sekali aku membalasnya sambil menghabiskan baki nasi lemak dalam pingganku itu"Kalau nak mengupah pembantu tentu pendapatan mereka akan berkurangan Tanpa pembantu sekarang pun pendapatan yang diperoleh sekadar cukup makan sahaja" aku menambah lagi"Jadi sekarang ni keputusan terletak di tangan kau Kau kena segera berbincang dengan ayah kau untuk menyelesaikan masalah ni Aku pun terfikir juga bagaimana keadaan kau nak mengulangkaji pelajaran di rumah jika setiap hari menjelang tengah malam baru kau pulang Aku rasa ayah kau mesti faham kalau kau jelaskan betul-betul perkara ni" ujar Iskandar tanpa jemu menyatakan pendapatnya kepadaku"Baiklah aku akan cuba untuk berbincang dengan mereka secepat mungkin Apa pun terima kasih banyak-banyak Is sebab sudi berkongsi masalah aku ni" aku tidak lupa mengucapkan terima kasih kepada sahabatku itu atas keprihatinannya kepadakuSambil menghirup baki teh tarik yang masih tinggal di gelasnya itu Iskandar membalas"Apalah sangat setakat nak bagi nasihat macam ni Kau pun dah banyak bantu aku dalam pelajaran terutamanya subjek Matematik Tambahan Beruntung aku dapat berkawan dengan Raja Matetmatik sekolah Haha" Iskandar sempat lagi bergurau denganku sambil kami beransur-ansur bergerak meninggalkan kantin menuju ke kelas"Ka

Women Supra TK Society:

Kiri kanan semuanya hutan.", aku bersiap menyarung sepatuku. saya setuju sekali.," emm. apa hal Daniel telefon Min malam malam ni" tanyaku bertujuan untuk menukar topik perbualan kami Dan ternyata Daniel memang mudah lalai dengan pertanyaanku itu" a??ah la Nasib baik Min tanya Daniel pun dah hampir terlupa nak bagitahu Min ni" Jelasnya pula" apa dia" soalku ingin tahu sambil membelek belek halaman buku ditanganku itu" Daniel dah cakap dengan mama dan papa Daniel tentang Min Diorang nak jumpa Min Lepas tu Daniel nak suruh mama dan papa masuk meminang Min Macam."Aku memotong percakapan Daniel sebelum sempat dia menghabiskan baris ayatnya" kejap kejap Kenapa Daniel tak bincang dengan Min dulu Kenapa cakap dekat mama dan papa Daniel sedangkan Min masih belum bersetuju pun nak couple dengan Daniel Dan satu lagi Min hairan lah kenapa Daniel boleh suka kat Min Sedangkan Min ni tak cantik Kalau Daniel setakat nak mempermainkan perasaan Min Min rasa baik Daniel tarik balik la niat Daniel tu" Luahku kepadanya" siapa cakap Daniel nak main mainkan perasaan Min Daniel ikhlas Walaupun Min tak cantik Daniel tetap suka Min sebab Min baik sebab Min pernah selamatkan Daniel dulu Jelasnya kepadaku "Min ingat tak yang Min pernah bagitahu Daniel dulu yang Min nak sangat tengok bunga sakura Tak kiralah kat Jepun ke Korea ke yang penting Min dapat tengok bunga sakura tu dengan orang yang Min sayang dan kalau boleh Daniel nak jadi orang yang tengok bunga sakura tu dengan Min" Jelasnya panjang lebarPenjelasannya itu membuatkan aku diam seribu bahasa Tidak tahu bagaimana aku hendak menggambarkan perasaan pada masa itu Aku tidak menyangka yang Daniel masih lagi ingat tentang bunga sakura walaupun sudah hampir 2 tahun aku ceritakan tentang impian aku itu Impian untuk melihat bunga sakura bersama orang yang aku sayang Impian yang cukup simple tapi susah untuk direalisasikan suatu masa dahulu" Min kenapa Min diam je ni" suara Daniel kedengaran dihujung talian" tak tak ada apa apa Min Cuma tak tahu nak cakap apa je Min tak sangka Daniel ingat lagi" jelasku*********************************************" Min nak tema " hari kita" nanti warna pink putih tau Macam warna bunga sakura Min pakai warna Pink Daniel pakai warna putih Okay" tanyaku kepadanya" okay je Daniel ikut je Nantikan tak pasal pasal pulak ada orang merajuk dan tak nak kahwin dengan Daniel" Katanya sambil berseloroh" jangan nak perli Min okay Nanti Min merajuk betul betul baru tahu Lepas tu terpaksa la Daniel cari pengantin perempuan lain lah nampaknya" Jelasku sambil berlalu pergi Daniel segera mengejar langkah kakiku" tadi mama dengan suruh kita pergi butik pergi tengok baju pengantin kita Lepas tu mama suruh beli apa yang patut maksud Daniel barang barang hantaran untuk Min Daniel nak Min pilih sendiri apa yang Min nak" Beritahunya kepadakuHari yang ditunggu tunggu akhirnya tiba juga Perasaan aku pada hari itu langsung tidak dapat digambarkan dengan kata kata Jantungku berdegup dengan kencang sekali Terasa segala yang dilakukan menjadi serba tidak kena Dengan sekali lafaz akhirnya aku sah menjadi isteri kepada Daniel Syahmi bin Dato?? Adam" ha menantu mama ni nak pergi honeymoon kat mana nanti" Tanya ibu mertuaku tiba tibaPertanyaan itu sedikit sebanyak membuatkan aku berasa agak malu" tak tahulah ma Min ikut je pilihan Daniel" Jelasku pula" ishk budak ni korang ni dah kahwin tak elok panggil nama macam tu" Sampuk ibuku pula yang muncul dari dapur" bu Min tak biasala Dah terbiasa panggil Daniel guna nama" Jelasku kepada ibukuDaniel yang terdenngar perbualan kami menyampuk secara tiba tiba" ya lah Kita kan dah kahwin mana boleh panggil nama lagi Sekurang kurangnya kena panggil abang" Jelasnya sambil ketawaSaat itu aku dapat rasakan bahawa muka aku sudah menjadi merah padam Tiba tiba ibu mertuaku bersuara" ha daniel nanti nak honeymoon kat mana"" kalau yang tu surprise la ma Nanti sampai masanya Daniel bagitahu okay?? jelasnyaHmm surprise la sangat Entah kat mana la dia nak bawa aku agaknya ni Bebelku sendirian***************************************************************************Esok

Nike Free 6.0 2014:

Jadi,sebenarnya tuhan memberikan ayah kesempatan terakhir?? Kesempatan untuk apa ya Hanya hati saya yang dapat menerkanyaKami bertemu ibu yang duduk terpekur di bangku ruang menunggu berhadapan bilik rawatan ayah Ibu memeluk erat tubuh saya dalam seribu keharuan Ibu menguras senyumnya yang itu Senyuman rahsia Tiada air mata Tiada pelupuk mata yang berkaca-kaca Tiada sinar ceria juga di bening mata tua itu Sungguh rahsiaSaya tertanya-tanya dalam hati apa rahsia dibalik senyuman ituAdakah senyum itu bertanda puas Puas kerana tuhan sudah membidas dosa ayah yang menyakiti kehidupan mereka selama ini Dia yakin ibu bukan seorang pendendamDia kenal luhur hati ibuAdakah senyum itu bertanda syukur Syukur kerana seluruh anggota keluarga baru ayah sudah sampai ajalnya dan ayah pasti akan kembali pada mereka Dia pasti ibu sudah belajar dari kesilapan lalunya Hati ibu masih jera dengan sikap ayah dan sukar untuk menerimanya kembali Dia yakin tentang ituAdakah senyum ibu petanda pasrah Pasrah memikirkan diri akan menjadi balu setelah ayah menemui ajalnya nantiPasrah akhirnya terlepas dari gelaran ?gantung tak bertali? itu Saya yakin ibu sudah lama pasrah tentang takdir dirinya Ibu sudah lama redhaSaya masih tidak dapat menjawabnya biarpun fikiran saya diperas untuk itu Ia terus menjadi rahsia di hati ibuIbu menggenggam tangan saya Saya ditarik agar menemaninya masuk ke bilik rawatan ayah Benak saya berdebar-debar Hati dilanda seribu kekeliruan Saya hanya mampu berdiri di hadapan katil ayah sahaja Tak mampu untuk terus melangkah mendekati Hati saya kosongMata saya lesu memandang ibu yang terus duduk di sisi kanan ayah Menggelus kura tangan ayah yang terlantar lemah Ayah membuka pelupuk matanya Mata mereka saling bertatap Ayah menghamburkan tangis isaknya Airmata ayah tidak putus-putus mengalir membasahi seluruh wajah dan bantal putih yang memangku di kepala Ibu terus mengelus-elus kura tangan ayah seakan menenangkannya Wajah ibu masih bersenyum seperti itu tanpa airmata Tanpa isak tangis mahu pun mata yang berkaca-kaca Begitu tenang Mereka saling bertatapan seakan berbicara secara batin Hanya mereka sahaja yang tahu Dan situasi itu berlangsung setelah ayah kembali menutup kelopak matanya tidak lama kemudian Ajal menjemputnya dengan wajah tenang yang masih dibasahi sisaan air mata Tangannya yang masih menggenggam erat jari-jemari ibuDan saya sudah dapat menangkap rahsia ituSenyum ibu penuh kemaafan***Senyum terakhir ibuSaya masih ingat peristiwa syahdu itu Ibu sudah terlalu tua Tubuhnya yang dimamah usia mulai melemah untuk beriak aktif seperti biasa Ibu terlantar sakit meniti hari tuanya di bilik rumah saya Saya yang menjaganya kini Menyuapkan makan dan minumnya dengan penuh telaten Memandikan ibu dengan air semangat kehidupan Juga menjaga setiap situasi kepikunan dirinya dengan penuh ketabahanYa Dunia kehidupan itu seperti warna demi warna yang sering berputar ganti Saya membalas jasa ibu memelihara warna-warna kehidupan muda saya dulu dengan ikut menjaganya pula kini Saya memenuhi rutin diri saya menemani ibu mewarnai detik-detik tuanya Warna-warna yang sudah kelam untuk kembali memutih bersedia untuk menemui Sang PenciptanyaKini sudah dua bulan ibu bersemadi Dua bulan lalu ibu tidur nyenyak dan tidak bangun-bangun lagi setelah pagi menjelang Ibu pergi dalam tidurnya yang aman Tanpa rintihan sakit dijemput ajal Tiada keluhan nazak Wajah ibu tenang persis bersenyum seperti biasanya Senyum persis bayi tampa cela dosa Damai di pagi hari itu seakan merelakan pemergian ibu ke alam barkah?? Setelah 5 tahun tidak bertemu mahupun mendengar suara, Bagi Umaira', Ada sesuatu yang bersarang di benak mindanya. Sesuatu yang sangat berat dan harus diselesaikan dengan segera." Assalamualaikum makcik.tumpang tanya boleh" Saiful menegur ibu Wafiyya Mak Milah Sambil itu matanya menyorot ke arah gadis manis bertudung litup di belakang ibunya Nasib baik dia memakai kaca mata hitam kalau tidak mesti dia dituduh bermata keranjang" Waalaikumussalam.ya encik nak tanya apa" Mak Milah berasa segan dengan tetamu yang tidak diundang itu Sudahlah pakaian mereka s

New Balance 1600:

mati kau!!!"jerit Mak Leha sambil menarik-narik rambutnyaAda kalanya Mak Leha bertindak menghentakkan kepalanya ke dindingDarah merah mengalir setiap kali Mak Leha menghentakkan kepalanya ke dinding lantas dinding bilik berlumuran dengan darah Mak LehaKeadaan Mak Leha bertambah buruk apabila Mak Leha semakin rancak menghentakkan kepalanya ke dinding sambil diiringi oleh bunyi hilaian yang memenuhi ruang bilik dan menaikkan bulu roma sesiapa sahaja yang berada di situMak Leha ketika itu bagaikan telah berubah menjadi seorang yang amat asing bagi kamiDalam keadaan yang samar-samar ituaku dapati kadang kala bagaikan terlihat wajah lain di sebalik wajah Mak LehaAku berasa semakin gerunMemandangkan keadaan Mak Leha yang semakin tak terkawal itumaka bapa meminta aku pergi meminta pertolongan daripada penduduk kampung yang lain Dengan langkah yang pantasaku berlari selaju-lajunya menuju ke rumah jiran lainTak sampai lima minitberita perubahan Mak Leha yang menakutkan itu sudah tersebar di seluruh kampungRumah Mak Leha yang dulunya sepi kerana jarang dikunjungi orang lain kini riuh dengan suara penduduk kampungRuang rumah Mak Leha semakin dibanjiri oleh penduduk kampung yang ingin mengetahui apa yang berlakuSesetengah penduduk datang dengan hati yang bersimpati manakala sesetengahnya pula dapat aku rasakan datang untuk melihat balasan yang diterima oleh Mak Leha yang buruk sikapnya itu "Aku nak balik!Aku nak balik!Lepaskan aku!"ruang rumah bergema dengan jeritan Mak Leha ituKeadaan menjadi semakin riuh dengan Mak Leha yang ingin meninggalkan rumah tersebutTiada siapa yang tahu ke mana dia hendak pergi dan dia hendak balik ke manaKeadaan Mak Leha amat menakutkan sesiapa sahaja yang memandangDarah berlumuran membasahi wajah Mak Leharambutnya yang mengerbangmatanya yang begitu merah dan tajam menjeling kesemua orang dan kadang-kala pula dia ketawa serta mengilai dan menangis pula secara tiba-tibaMak Leha ketika itu juga menjadi seorang yang amat kuat tenaganyaBayangkan seorang wanita perlu ditahan oleh limaenam orang penduduk kampung yang besar tubuh mereka untuk mengelakkannya melepaskan diriAkhirnya Mak Leha tak sedarkan diri setelah iman kampungNgah Salleh membacakan ayat-ayat suci diiringi oleh semua penduduk kampung yang berada di situBeberapa orang penduduk kampung diarahkan berada di situ menemani Mak Leha dan SophiaAku dan bapa bersama dengan penduduk kampung yang lain balik ke rumah masing-masing dengan perasaan yang letih dan gerun Jam sudah menunjukkan tepat dua belas malam namun aku masih tak dapat melelapkan mataAku tak dapat melelapkan mata kerana masih teringatkan kejadian di rumah Mak Leha petang tadiTambahan pulasejak balik dari rumah Mak Lehaaku berasa serba tak kena dan dapat aku rasakan bagaikan ada sepasang mata yang mengekori setiap pergerakkankuBulu roma aku juga sering menegak secara tiba-tiba dan keadaan menjadi dingin padahal malam itu cuaca agak panasSayup-sayup pula kedengaran bunyi bisikan di cuping telingakuAku menjadi semakin rimas dan tak senang hati dengan keadaan iniAku tak sedar bila aku terlelap "MinMin tolong mak cikboleh takMak cik sejukmak cik takutmak cik sakitmak cik rindukan anak mak cik."sayup-sayup aku terdengar rintihan pilu daripada satu suara yang tak pernah aku dengarSegera aku membuka mata dan dalam kegelapan aku terlihat sesusuk tubuh yang berpakaian baju kebaya berwarna putih berdiri di sudut bilikWajah itu agak ayu dan manis dan wanita dengan baju kebaya putih itu sempat melemparkan sebuah senyuman kepadakuAku menjadi kaku tanpa sempat memberikan tindak balas "MinMin tolong mak cik ya."Sebaik sahaja melafazkan kata-kata tersebutwanita tersebut hilang daripada pandangankuTiba-tiba aku tersedar daripada keadaan kaku dan tanpa berlengah aku mencubit lenganku"Adui"lenganku terasa sakit akibat cubitan tersebutSerta-merta aku berasa amat takut dan badanku mula menggigil ketakutanIni bermakna sebentar tadi aku terlihat hantu.."Sebenarnya mak cik ingin meminta bantuan Min.Min tolong mak cik ya. Mana pulak datang Kamarul Hisham ni."Ryn dulu kau kawan baikku tapi kenapa kini kau sanggup bua

Air Jordan 11(XI):

mengapa perlu ada debaran menggila saat terpandang redup matanya?"Epul awak balik lah Saya tak nak orang kampung bercakap bukan-bukan tentang awak dan saya Kalau ada cerita tak enak yang buruk dan busuk namanya adalah saya Awak anak ketua kampung tak ada sesiapa berani canang perkara buruk-buruk pasal awak" Dengan susah payah ayat itu terkeluar juga Dia tidak mahu Saiful berla-lama di halaman rumahnya Dia tahu sangat sikap penduduk kampungnya yang suka menuduh dan membuat spekulasi sebelum kebenaran terdedah."Tini saya sedih tengok awak macam ni Saya tak tunaikan janji saya pada awak." Saiful mengetap bibir Menahan rasa sebak yang datang Malah hatinya dipagut rasa bersalah teramat sangat apabila melihatkan kehidupan Hartini yang maish tidak berubah Bukankah dulu dia yang berjanji akan sama-sama merubah kehidupan Hartini Dia juga yang berjanji akan sama-sama mengharungi kesusahan Hartini Ya Allah Kejamnya aku Berdosanya aku kepada wanita ini Ya Allah."Epul kalau dulu saya tak yakin tetapi sekarang saya dah pasti.Perasaan awak kepada saya selama ni bukan atas dasar cinta tetapi hanya simpati Sebab itu bila awak jauh daripada saya perasaan awak pada saya juga menjauh.Saya mengaku setelah bertahun-tahun saya sandarkan harapan kepada awak dan awak telah musnahkan harapan tu hati saya terluka dan terhiris teruk.Walaupun saya tak pamirkan tetapi Allah tahu kesakitan yang saya rasa Tapi sampai bila saya harus bersedih Sampai bila saya mahu membenci awak dan Adila Epul saya masih ada Allah.saya tak bersendirian Awak jangan risau.janji-janji awak kepada saya saya anggap ianya sebagai impian yang tidak kesampaian."Entah daripada mana datangnya kekuatan diri dia memberanikan diri meluahkan apa yang dia rasa.Aneh debaran yang menggila dalam hatinya seketika tadi juga hilang Ya Allah terima kasih."Tini Awak cakap apa ni Awak fikir cinta saya kepada awak selama ni hanya kerana simpati" Saiful terkejut Tidak dia sangka Hartini berprasangka begitu terhadapnya selama ni"Saya cakap apa yang saya rasa.""Tini saya ikhlas cintakan awak""Dan awak juga ikhlas melukakan hati saya."Hartini cuba untuk bertenang Hati sedaya mungkin dipujuk agar tiada air mata yang gugur tetapi dia tiada daya.Jiwanya piluperasaannya bagai dicucuk-cucuk sembilu mendengar ucapan demi ucapan yang terkeluar daripada mulut Saiful"Saya tak berniat nak lukan hati awak Semuanya berlaku dengan terlalu pantas dan saya sendiri masih keliru dengan keadaan yang saya hadapi sekarang ni."Oh tuhan Sakitnya hati mendengar kata-kata Saiful. Lelaki inikah yang aku dambakan selama ini Layakkah lelaki seperti ini untuk memimpin rumahtangga aku nanti Layakkah dia Hartini berisqthifar dalam hati."Saya.Saya tak mampu nak menolak cinta Adila kepada saya."Saiful meraup wajahnya berkali-kali Sudah lama dia menyimpan keberanian untuk berterus terang Semakin hari jiwanya semakin tidak tenteram dan dia tahu hanya dengan berterus terang kepada Hartini."xpayah la call.dia orang dating kot. Tunggu bas la.ape lagi. Mestilah ada banyak perkara yang kamu tak tahu dan tak faham." Mak Jah menjawab sambil itu dia memotong sawi yang baru di cucinya tadi"Kalau macam tu Isha tolong masakkan boleh ker""Pandai ker" soal Mak Jah sengaja dia ingin mengusik gadis di hadapannya itu Dia senang dengan perangai gadis ituAlisha hanya mengangguk Lalu dia mengambil alih tugas Mak Jah menggoreng mee kuning itu Sementara itu Mak Jah menyiapkan ruang meja makan di luarMinyak di masukkan kedalam kuali Kemudian dia masukkan tumisan bawang Bila bawang sedikit kuning dia masukkan sotong dan udang Lalu di gaul sekali Sedang asyik dia menggaulkan masakan dalam kuali itu terasa seperti ada tangan yang melilit di pinggangnya Apa lagi terkejutlah dia Sudu di tangan hampir saja di hayun untuk memukul si pengacau itu"Ait." Zafran menutup malunya.kalau dia seorang yang bertindak jadi pengerusi,perasaan kami yang tergadai. Seorang saja? Sebab aku pun tak sure sama ada benarkah nombor itu milik jejaka yang ku benci," Hey kenapa kau pulak macam nak marah padahal aku la yang patutnya marahkan kau sebab baca surat aku tanpa kebenaran " Mi

UGG Mocha Tall Boots 5163:

Spaceflight Now Plus subscribers can watch this video in Discovery departs the international space stationShuttle Discovery undocked from the international space station at 3:53 p.m. EDT Wednesday, ending an 8-day assembly visit. The shuttle delivered the final solar array power module, attaching the 15.5-ton truss and unfurling its giant wings that completed the space station's power grid and doubled the amount of electricity available for international science aboard the outpost. (.pdf download)Additional coverage for subscribers:VIDEO:FLIGHT DAY 11 HIGHLIGHTS MOVIE VIDEO:WEDNESDAY'S MISSION STATUS BRIEFING VIDEO:TIME-LAPSE OF FLYING AROUND THE SPACE STATION VIDEO:STUNNING VIEWS OF SPACE STATION FROM FLYAROUND VIDEO:FOOTAGE OF SHUTTLE DISCOVERY AFTER UNDOCKING VIDEO:SHUTTLE DISCOVERY UNDOCKS FROM SPACE STATION VIDEO:HATCHWAY CLOSED BETWEEN TWO SPACECRAFT VIDEO:FAREWELL CEREMONY BETWEEN THE TWO CREWS VIDEO:PREVIEW ANIMATION OF UNDOCKING AN FLYAROUND VIDEO:FLIGHT DAY 10 HIGHLIGHTS MOVIE MORE:MORE:President calls station to chat with astronautsPresident Barack Obama, hosting school kids and members of Congress, called the crews of the shuttle Discovery and the international space station Tuesday, quizzing the astronauts about life in space and offering congratulations for a successful station assembly mission.FREE VIDEO: (.pdf download)FREE VIDEO: Additional coverage for subscribers:VIDEO:SOYUZ MOVED TO LAUNCH PAD FOR EXPEDITION 19 VIDEO:ROCKET HOISTED VERTICALLY ONTO LAUNCH PAD VIDEO:INTERVIEW WITH ISS DEPUTY PROGRAM MANAGER VIDEO:INTERVIEW WITH FORMER ISS COMMANDER VIDEO:PRESIDENT OBAMA CALLS THE SPACE STATION VIDEO:JOINT CREW IN-FLIGHT NEWS CONFERENCE VIDEO:TUESDAY'S MISSION STATUS BRIEFING VIDEO:FLIGHT DAY 9 HIGHLIGHTS MOVIE MORE:MORE:Station's external cargo fixture remains stuckThe failure to fully deploy an external cargo carrier mechanism during the Discovery crew's final spacewalk Monday will have no immediate impact on space station assembly, the flight director said. The jammed carrier, intended to support pallets carrying spare parts and other equipment for downstream use, may be repaired by the station crew or astronauts on an upcoming assembly flight. (.pdf download)FREE VIDEO: Additional coverage for subscribers:VIDEO:MONDAY'S MISSION STATUS BRIEFING VIDEO:SPACEWALKER RICK ARNOLD WORKS ON STATION ARM VIDEO:SPACEWALKER JOE ACABA MOVES RAIL CART VIDEO:FLIGHT DAY 8 HIGHLIGHTS MOVIE MORE:MORE:Discovery moves station to ease space debris concernDiscovery commander Lee Archambault maneuvered the shuttle-space station "stack" Sunday to avoid multiple close encounters with a piece of Chinese space junk that could have posed a threat during a third and final spacewalk Monday. Space station commander Mike Fincke, meanwhile, made solid progress with lab's urine recycling system and resumed testing late in the day after resolving a snag earlier in the day. (.pdf download)Additional coverage for subscribers:VIDEO:SUNDAY'S MISSION STATUS BRIEFING VIDEO:NEWS MEDIA INTERVIEWS WITH CREW VIDEO:FLIGHT DAY 7 HIGHLIGHTS MOVIE MORE:MORE:Spacewalkers finish part of their Saturday to-do listEngineers are studying options for freeing a jammed locking pin, part of a clamp that apparently was installed backwards by a spacewalker Saturday in the topsy-turvy world of microgravity. The backward clamp prevented a stowed space station cargo carrier from fully deploying and locking into place.FREE VIDEO: (.pdf download)Additional coverage for subscribers:VIDEO:SATURDAY'S MISSION STATUS BRIEFING VIDEO:WALKTHROUGH OF SPACEWALK NO. 2 PLAN VIDEO:FLIGHT DAY 6 HIGHLIGHTS MOVIE MORE:MORE:Power-making wings unfurl- flight plan changedNASA managers, thrilled at the successful deployment of a fourth and final set of solar arrays on the international space station Friday, approved a revised flight plan that will delay hatch closure and the shuttle Discovery's undocking slightly to improve the odds of getting critical experiment samples back to Earth in case of weather wave-offs that might delay the orbiter's return. (.pdf download)Additional covera

UGG Roxy Tall Boots:

Photo credit: MHIJapan launches air traffic, weather spacecraftBY STEPHEN CLARKSPACEFLIGHT NOWPosted: February 18, 2006 The H-2A rocket launches with MTSAT-2. Credit: JAXAAir traffic controllers and meteorologists in Japan have a new tool at their disposal after today's successful launch of a new satellite that will conduct a dual mission to serve both communities for the next decade.As the second member of Japan's Multi-Functional Transport Satellitefleet, MTSAT-2 will join another craft launched one year ago to aid in airtraffic management and weather forecasting throughout the eastern Asia andwestern Pacific regions.MTSAT-2 was delivered into space by an H-2A rocket that lifted off fromthe Yoshinobu launch complex at the Tanegashima space center on thesouthern end of the Japanese island chain. Launch occurred at 3:27 p.m.local time, or 0627 GMT (1:27 a.m. EST).The final countdown ticked along as planned, and every milestone wassuccessfully completed near the slated time. The 174-foot tall launcherrolled from its integration building to its seaside launch pad abouttwelve hours prior to blastoff. Fueling of the first and second stageswith liquid hydrogen and liquid oxygen propellants was finished with sixhours to spare.In addition to the core two-stage vehicle, the mission required themaximum of six solid rocket boosters to deliver the 10,000-pound craftinto orbit. Officials say MTSAT-2 is the heaviest individual satelliteever launched by Japan.After tracking southeast across the Pacific Ocean, the launcher's secondstage released the satellite as programmed about 28 minutes after liftoff,and a ground station in Chile received the first signals from the newspacecraft ten minutes later. The rocket performed as expected anddelivered the payload into geostationary transfer orbit. The planned orbit had ahigh point of 22,300 miles, a low point of 155 miles, and an inclinationof 28.5 degrees.One of the first activities to bring MTSAT-2 online was to partiallydeploy the satellite's solar panel to produce enough electricity to chargethe craft's batteries during the critical commissioning and orbit-raisingphase. Three burns of an on-board kick motor will place the spacecraftinto a circular geostationary orbit some 22,300 miles high within the nextthree days. In five days, MTSAT-2 should have fully extended its solarpanel and antennas so it can begin a series of tests before being declaredoperational for the Japan Civil Aviation Bureau and Japan MeteorologicalAgency.Once testing is complete, MTSAT-2 will settle into its permanent parkingspot in geostationary orbit along the Equator at 145 degrees Eastlongitude, or directly over Micronesia in the western Pacific.Built by Mitsubishi Electric, the spacecraft carries Ku-band, Ka-band, andL-band instruments to help make air travel more efficient and safer in theFar East and along crowded trans-oceanic routes over the northern Pacificlinking Asia with North America. The two-satellite MTSAT system is acritical part of a new air traffic control concept using space assets andrelay stations to assist controllers in tracking and communicating withaircraft.The satellite will provide direct voice and data links from controlcenters to the cockpits of airliners - a vast improvement over theprevious heavy reliance on ground-based antennas with limited range. TheMTSAT spacecraft will also help enhance the navigation data gathered byGlobal Positioning System satellites, and automatically transmit thatpositioning data to air traffic controllers using its data relaycapability when aircraft are beyond the range of radar sites.During the ten-year mission, the combined effect of these improvementsshould expand the airspace capacity across Japan and the adjacent watersof the Pacific, where crowded skies have caused difficulties forcontrollers. Precise navigation information will be available at airtraffic control consoles on radar screens, and direct communications willbe more consistent between pilots and the ground.MTSAT-2's second operational objective is to serve as a weatherobservatory for Japane

cpp.de - Ich habe immer eine Antwort _ DruckKapitelWeiter